27 Ocak 2013 Pazar

Edirne'de Köy Yolları Kapandı


Edirne’de iki gündür etkili olan kar yağışı nedeniyle il genelinde 37 köyün yolu ulaşıma kapandı. İl merkezi ve sınır kapılarına giden uluslararası yollarda kar yağışı sonucu ulaşımda aksamalar yaşandı.

Karayolları ekiplerinin kar temizleme, küreme ve tuzlama çalışmaları sonucu yollar açık tutuluyor. Ancak bu yollarda zincirsiz araç geçişlerine izin verilmiyor. Kar yağışı köy yollarında ulaşımı olumsuz etkiledi. Yoğun kar yağışı sonucu Meriç-İpsala karayolu ulaşıma kapanırken Keşan’da 2, Meriç’te 12, Uzunköprü’de 10 ve Lalapaşa’ya bağlı 37 köyün yolu ulaşıma kapandı.

Edirne İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Ahmet Çetin, bölgede son iki gün içerisinde yoğun kar yağışının etkili olduğunu kaydetti. Çetin, sorumluluk alanlarında bulunan yollarda ulaşımın aksamaması için 9 ekip ve 40 personelin merkez ve ilçelere bağlı köylerde karla mücadele çalışması yaptığını kaydetti. 30 civarında köy yolunun ulaşıma kapalı olduğunu ifade eden Çetin, bu köylere büyük araçların giriş yaptığını, sadece zincirsiz araçların giremediğini dile getirdi.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder