27 Ocak 2013 Pazar

Bilge Akademisi Ödüllendirildi


Aile Yaşamı Destekleme ve Ailelerarası Dayanışma Derneği (AY-DER) bünyesinde faaliyette bulunan Bilge Akademisi’nin hazırladığı ve Gençlik ve Spor Bakanlığı'nın desteklediği proje, gençleri geleceğe hazırlıyor.

Genç Düşünürler Kültür, Liderlik, Akademi ve Genç Edirneliler Platformlarından oluşan akademi, üniversite öğrencilerinin kendilerini yetiştirmeleri ve hayata hazırlanmaları için çeşitli etkinliklere imza atıyor.
Öğrencilere yönelik söyleşi konferans, seminer ve geziler düzenleyen Bilge Akademisi son olarak Balkanlı öğrencilere yönelik 'Serhat Şehri Edirne’den Balkanlara Açılan Kapı' isimli bir proje hazırladı. Trakyalı öğrencilerin eğitimi ve öğretimine, sosyal gelişimlerine katkı sağlamak amacıyla hazırlanan proje, Gençlik ve Spor Bakanlığı tarafından kabul edildi. Proje kapsamında öğrencilere hafta sonları Türkçe, Matematik, Fen ve Teknoloji dersleri yanında fotoğrafçılık ve bilgisayar kursu verildi, Edirne, Tekirdağ ve Bursa illerine geziler düzenlendi.

Akademinin sosyal etkinliklerine katılan öğrencilere düzenlenen programda plaket ve ödüller verildi. Edirne Ticaret ve Sanayi Odası (ETSO) Konferans Salonu’ndaki programa Batı Trakyalı öğrencilerin yanı sıra Trakya Üniversitesi’nde okuyan çok sayıda üniversiteli bayan katıldı. Programda konuşan Proje Koordinatörü Emine Kılıç, Batı Trakya’daki eğitim sisteminin yetersizliği nedeniyle Edirne’ye geldiğini söyledi. Platform olarak öğrencilerin kişisel gelişimlerinin yanı sıra okulda zorlandıkları derslere yardımcıyla projeler geliştirdiklerini belirten Kılıç, hazırladıkları projenin bakanlık tarafından kabul edilmesinden mutluluk duyduğunu ifade etti. Programın sonucunda projede görev alan bayanlar tarafından Batı Trakyalı öğrencilere plaket ve çeşitli hediyeler verildi.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder