6 Mayıs 2012 Pazar

Edirne'de Kakava Şenlikleri


5 bin kişinin doldurduğu Sarayiçindeki tören, saygı duruşunda bulunulması ve Edirne Bandosu eşliğinde İstiklal Marşının okunmasıyla başladı.
Daha sonra alanın ortasındaki Kakava ateşini simgeleyen odun yığınları, Edirne Valisi Gökhan Sözer, Belediye Başkanı Hamdi Sedefçi ve CHP Edirne milletvekilleri Recep Gürkan ve Kemal Değirmendereli ile diğer protokol üyelerince tutuşturuldu.
Kakava ateşinin önünde Roman gençlerinin danslarına eşlik edenler renkli görüntüler oluşturdu. Bu anı görüntülemek için yurt içi ve yurt dışından gelen yüzlercefotoğraf sanatçısı, en güzel enstantaneyi yakalayabilmek için adeta birbiriyle yarıştı.
Şenliğe katılanlan Kakava ateşinin üzerinden atlayarak iyi bir yıl geçirmeyi diledi. Sarayiçindeki resmi tören, pilav dağıtımıyla sona erdi. Şenliklere yarın sabaha karşı Tunca Nehri kenarında devam edilecek.
Burada bolluk ve bereket getirdiğine inanılan ağaçtan dal koparan vatandaşlardan bazıları, sağlıklı bir yıl geçirecekleri inancıyla nehre girecek. Sağlıklı bir yıl geçirmek dileğiyle Tunca Nehrinin suyuyla yüzlerini yıkacayacak.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder